Home / Top / Багріри. Рецепт марокканських панкейків

Багріри. Рецепт марокканських панкейків

3 January, 2020

Багрір – це марокканський панкейк з тисячею та однією дірочкою. Він унікальний. Де ще знайдеш такий гарний, легкий і пишний млинець з ніжною текстурою? У рецепті багріра є дріжджі. Завдяки їм, на рідкому тісті, тільки-но воно потрапляє на гарячу сковорідку, починають з’являтися малесенькі віконечка. Потім ці чудові віконечка з величезним апетитом поглинають рідкий мед, розтоплений шоколад або кленовий сироп. Від чого багріри стають неймовірно смачними.

Как приготовить марокканские блины. Рецепт багриров

Для приготування багрірів знадобиться:

  • 200 г манної крупи
  • 4 ст. ложки борошна
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1 ч. ложка (з верхом) сухих дріжджів
  • 500 мл теплої води
  • 2 ч. ложки розпушувачу для тіста

Как приготовить марокканские блины. Рецепт багриров

Як готувати багріри:

  1. Візьміть борошно, суху манну крупу, сіль, цукор, сухі дріжджі, засипте у чашу блендера.
  2. Залийте сухі інгредієнти теплою водою, ввімкніть блендер і змішайте все до однорідності.
  3. Тепер додайте в тісто розпушувач, ще раз добре перемішайте тісто й залиште підніматися у теплому місці приблизно півгодини.
  4. Смажте млинці на добре розігрітій сковорідці з антипригарним покриттям. Попередньо змажте іі невеликою кількістю масла, залишок витріть паперовим рушником. Набирайте тісто у черпак і акуратно виливайте на сковорідку. Дайте тісту розтектися, але, при цьому, не допомагайте процесу, не крутіть сковорідкою так, як би робили це при смаженні звичайних млинців.
  5. Багріри смажать тільки з одного боку! Зачекайте, доки вся поверхня млинця не покриється невеличкими отворами. Тісто повинно стати сухим, і тільки тоді можна знімати млинець зі сковорідки. Не турбуйтесь, за секунд 45-50 млинець повністю пропікається.
  6. Готові млинці з 1000 та 1 дірочкою подавайте з улюбленими топінгами: джемами, медом, згущенкою, кленовим сиропом.

Смачного!

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =