Home / Їжа / Окіст у медовій глазурі. Різдвяний рецепт

Окіст у медовій глазурі. Різдвяний рецепт

19 November, 2010

Запечений, соковитий, ароматний окіст у глазурі з меду та варення з порічок – це одна з найбільш вражаючих страв для різдвяного столу. 

Як приготувати окіст у медовій глазурі

Окіст у медовій глазурі
Надрукувати
Інгредієнти
  1. 5 кг окісту
  2. 100 мл меду
  3. 50 г горчиці
  4. 50 г джему або варення з порічок
  5. 100 мл апельсинового соку
  6. 20 г гвоздики
  7. сіль і перець
Instructions
  1. Змішайте горчицю, мед, апельсиновий сік і джем з порічок. Посоліть та поперчіть. Дайте міксу трішки постояти при кімнатній температурі.
  2. Довгим ножем намалюйте на поверхні окісту ромбовидний узор — неглибокі діагональні надрізи на відстані 3 см лінія від лінії. По центру кожного ромбику помістіть по гвоздиці. Це дасть окісту неймовірний аромат.
  3. Декілька раз пройдіться кісточкою по поверхні окісту, ретельно змазуючи його медово-горчичною сумішшю.
  4. Заверніть окорок у фольгу і поставте запікатися в духовку при температурі 160 ° С протягом приблизно двох годин. Зніміть фольгу, включіть гриль-функцію і дайте підрум'янитися окісту ще двадцять хвилин. Подавайте його порізаним разом з печеними овочами.
  5. Смачного!
Drink&Food Inform https://drinkinform.com.ua/

Похожие публикации

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *