Home / Top / Кото-печиво

Кото-печиво

19 November, 2018

Кото-печиво, рецепт віпічки для дітей

Цим веселим кото-печивом починаємо нашу нову рубрику — WonderFOOD! Вона для дітей та батьків. А вигадали ми її для того, щоб маленькі й дорослі разом креативили, вчилися зважати на різні точки зору на одну й ту ж саму річ, розділяти смаки один одного і просто побільше спілкувалися у чудовій, смачній атмосфері. 

Можливо, печиво з найближчої пекарні й виглядає привабливішим, ніж ваші перші спільні кулінарні творіння. Але в ньому точно немає головних інгредієнтів — ваших тепла, турботи і особливого, неповторного погляду на світ. А значить, не таке вже те придбане печиво й смачне…

Рецепт і приготування: Інна Левенець;  Фуд-стиль: Ольга Драч; Фото: Євгенія Драч  

Кото-печиво. Рецепт віпічки для дітей
Write review
Надрукувати
Інгредієнти
  1. 2 1/2 чашки борошна (1 чашка = 250 г)
  2. 1 ч. ложка соди або розпушувачу для тіста
  3. дрібка солі
  4. дрібка тертого мускатного горіху
  5. 100 г масла
  6. 1 чашка цукру
  7. яйце
Спосіб приготування
  1. Візьми велику глибоку миску, насип у неї борошно, сіль, соду та тертий мускатний горіх.
  2. Розтопи масло. Для цього постав у микрохвильовку або на водяну баню маленьку каструльку зі шматочками масла і зачекай, доки воно стане м’ яким і потроху почне розтікатися. Головне, не давай маслу закипіти. Роби все це під наглядом дорослих – робота з гарячими поверхнями та продуктами небезпечна.
  3. Розтопленому маслу потрібно трохи охолонути.
  4. Тепер будемо використовувати міксер. Треба збивати 2 хвилини масло з цукром. У цьому процесі також не забувай про правила безпеки і будь уважним!
  5. Коли цукор розчиниться у маслі, додай в отриману суміш яйце, добре перемішай.
  6. А тепер потроху додавай суміш масло+цукор+яйце у миску, куди ти раніше насипав борошно, сіль, соду і трохи тертого мускатного горіху. Руками заміси тісто – воно повинно вийти схожим на пластилін. Зроби з тіста два м’ячики, кожен заверни у харчову плівку і помісти у холодильник. Тісто повинно добре відпочити у холоді години дві.
  7. Через дві години достань тісто з холодильника, зніми харчову плівку, дай йому полежати на столі 5 хвилин і починай розкачувати качалкою. Не розкачуй дуже-дуже тонко, нехай воно буде товщиною приблизно в палець.
  8. Тепер бери формочки для вирізання печива (зірочки, квіточки, котики), формуй печиво, викладай його на пергаментний лист на деко й попроси батьків поставити їх у розігріту до 170 градусів духовку.
  9. Спостерігай за печивом 12-16 хвилин, вони повинні стати золотистими. При цьому не відкривай духовку завчасно, нехай печиво печеться без температурних перепадів. Готове печиво не поспішай виймати з вимкнутої, але все ще гарячої духовки. Нехай постоїть там ще декілька хвилин. Ну а тепер можна акуратно доставати випічку, дати їх охолонути і тільки потім їсти.
  10. Смачного!
Замітки
  1. Як правильно розтопити масло?
  2. Наріж масло на невеликі шматочки.
  3. Поклади їх у каструлю з важким дном і постав на водяну баню. Сконструювати водяну баню просто: потрібно встановити одна на одну дві каструлі – на плиту поставити каструлю розміром побільше з невеликою кількістю води, а в неї помістити меншу каструльку зі шматочками масла.
  4. Підігрівай масло на маленькому вогні, помішуй дерев’яною ложкою.
  5. Коли масло розтопиться, можна вимикати вогонь і знімати каструлю з водяної бані.
  6. Не забувай, що робота з плитою і гарячими продуктами небезпечна! Дотримуйся разом з батьками усіх правил безпеки!
Drink&Food Inform https://drinkinform.com.ua/
Рецепт печива для дітей : Кото-печиво

Tags:

Похожие публикации

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *