Home / Top / Домашній мигдалевий тарт з рікотою

Домашній мигдалевий тарт з рікотою

18 November, 2018

Наш домашній мигдалевий тарт — це легка горіхова основа з трьох видів борошна і ніжна, ненав’язлива начинка з рікоти, улюбленого джему і пластівців мигдалю. Мигдалеве борошно зберігає тарту вологу і дає особливий аромат, тандем вівсяної та рисової — покращує його смакові якості. Тісто швидко і легко замішується. Ми робили цей процес руками, не упускаючи зайвий раз помедитувати і отримати додаткове задоволення від доторкання до еластичного, м’якого, ароматного «тіла тарта».

Для начинки підійде будь-який джем з яскравим смаком і хорошою кислотністю — абрикосовий, сливовий або з ожини. Не виключається варіант змішування декількох джемів відразу.

Постарайтеся не перетримувати тарт у духовці, щоб не пересушити його. І не поспішайте відразу ж подавати випічку до столу. Нашому тарту потрібно добряче відпочити у холодильнику пару годин. А ще краще — цілу ніч. Наберіться терпіння, ця смакота варта вашого очікування.

Рецепт мигдалевого тарту

Домашній мигдалевий тарт з рікотою
Надрукувати
Інгредієнти
  1. Для основи
  2. 80 г вівсяного борошна
  3. 80 г рисого борошна
  4. 70 г мигдалевого борошна
  5. 3 ст. ложки картопляного крохмалю
  6. 100 г цукру
  7. 1 1/2 ч. ложки соди або розпушувачу
  8. 1/2 ч. ложки солі
  9. 40 г масла
  10. велике яйце
  11. терта цедра половинки лимона
  12. 2 ст. ложки молока
  13. Для начинки
  14. яйце
  15. 50 г цукру
  16. цедра половини лимона
  17. 340 г рікоти
  18. дрібка солі
  19. 1 1/4 чашки будь-якого джему
  20. пластівці мигдалю
Instructions
  1. Змішайте сухі інгредієнти: три види борошна, картопляний крохмаль, сіль, соду, цукор.
  2. Наріжте розм'якшене масло на шматочки, додайте до сухих інгредієнтів. Починайте вимішувати тісто.
  3. Додайте яйце, продовжуючи вимішувати, потім влийте молоко і додайте терту цедру лимона. Добре вимішайте тісто, сформуйте кульку, загорніть у харчову плівку та відправте у холодильник на час, доки будете готувати начинку для тарта.
  4. Щоб приготувати начинку, збийте жовток з цукром і тертою цедрою лимона до м'яких піків.
  5. Додайте до збитого з цукром жовтка половину рікоти і продовжуйте збивати на невисокій швидкості. Тепер додайте залишки рікоти і збивайте до отримання однорідної маси.
  6. Окремо збийте до стійких піків яєчний білок з дрібкою солі. Акуратно введіть збитий білок у суміш з рікотою, перемішайте до однорідності.
  7. Достаньте з холодильника тісто, розподіліть його руками рівномірно по добре змащеній маслом круглій формі для випікання.
  8. На тісто покладіть будь-який джем, можете не розмазувати його по всьому діаметру, а просто залишити острівцями.
  9. Залийте основу начинкою з рікоти, присипте мигдалевими пластівцями і відправте у розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин.
  10. Готовий мигдалевий тарт повинен охолонути, потім поставте його в холодильник на пару годин. Подавайте десерт охолодженим.
  11. Смачного!
Замітки
  1. Не перетримуйте мигдалевий тарт у духовці, щоб не пересушити тісто. Воно повинно залишатися трішки вологим.
Drink&Food Inform https://drinkinform.com.ua/
Як приготувати мигдалевий тарт з рікотою

Похожие публикации

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *