Home / Top / Біскотті. Рецепт улюбленого печива без цукру

Біскотті. Рецепт улюбленого печива без цукру

8 January, 2019

Давайте зробимо біскотті вашим улюбленим печивом! Це просто. Потрібно тільки запам’ятати послідовність змішування інгредієнтів. Для початку збиваємо до повітряної білої піни яйця і мед. Так, у цьому рецепті ми не використовуємо цкор – і правильно робимо. Потім вводимо борошно. Ми взяли мікс з вівсяного та пшеничного. Як і в будь-якому іншому рецепті, тісто важливо не “затягнути”, тобто не замішувати його більше 3 хвилин. Інакше біскотті будуть жорсткими. Горіхи, сухофрукти та спеції краще підмішувати після додавання борошна.

Тісто для біскотті може вийти доволі липким, тому перед етапом формування багетів намочіть руки водою.

Біскотті випікаємо у два етапи. Перший – тримаємо багети в духовці до тих пір, доки вони не підрум’яняться і не отримають скоринку. Перетримувати не можна, щоб тісто не тріснуло. Другий етап – підсушуємо в духовці багети, нарізані на невеликі шматочки.

Так і народжується біскотті – найсмачніше у світі домашнє печиво, якого ніколи не буває занадто багато

Рецепт біскотті без цукру

Для приготування біскотті знадобиться:

  • 140 г пшеничного борошна
  • 140 г вівсяного або житнього борошна
  • 1 ч. ложка розпушувачу
  • дрібка солі
  • мелені кориця та імбир
  • 3 яйця
  • 180 г  рідкого меду
  • 100 г мигдалю (або будь-яких горіхів)
  • 100 г сушеної журавлини

Приготування біскотті:

  1. Збиваємо яйця з медом до утворення білої пишної піни.
  2. Змішуємо борошно з сіллю та розпушувачем.
  3. Потроху вводимо борошняний мікс у збиті з медом яйця, весь час перемішуючи. Не виключено, що борошна знадобиться трішки більше, ніж вказано в рецепті. Досипайте його доти, доки не замісите пластичне тісто, з якого можна легко сформувати багети. Приблизно через півтори хвилини з того моменту, як почнете замішувати тісто, досипте в нього спеції і додайте сушену журавлину разом з подрібненими горіхами. Не замішуйте тісто занадто довго, щоб не “затягнути” його. Інакше вийдуть тверді біскотті. Три хвилини – достатньо для того, щоб замісити ідеальне тісто для даного печива.
  4. Формуємо три великих багети.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо багети на деко, посипане борошном, випікатися на годину. Виймаємо багети, коли на них утвориться золотиста тверда скоринка.
  6. Даємо випічці постояти не більше 5 хвилин і розрізаємо багети на шматочки товщиною приблизно 1,5 см кожен.
  7. Знову викладаємо шматочки багетів на деко, присипане борошном, і ставимо в духовку на 20 хвилин. При цьому піднімаємо температуру до 200 градусів – нам же потрібно добряче підсушити майбутні біскотті!
  8. Коли біскотті будуть готові, вимкніть духовку і відкрийте її. Дайте випічці відлежатися як мінімум годину. Можете залишити її у вимкненій духовці і на всю ніч.
Смачного!

Похожие публикации

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *